Nationalteaterns Rockorkester på turnè

Våren 2022 ger sig Nationalteaterns Rockorkester ut på en landsomfattande och sista konserthusturné. Senast det begav sig var våren 2018 och blev en bejublad dundersuccé med ”lapp på luckan” runt om i hela landet!

Nationalteaterns Rockorkester drar storpublik när de våren 2022 beger sig ut på en landsomfattande och sista konserthusturné i totalt 19 orter med 21 konserter bokade! Senast det begav sig blev det en bejublad turné med ”lapp på luckan”. Idag släpper man upp extrakonserter i Göteborg och Malmö på grund av att trycket efter vårens ”Sista chansen” biljetter 2022 är extra stort! (Se hela turnéplanen och extrakonserter nedan)

Det blir en sista chans att höra dessa låtar igen, ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar”, ”Hanna från Arlöv”, Barn av vår tid”, ”Jack the ripper”. Dessa är djupt förankrade i den svenska folksjälen.
-En unik chans för oss att samlas igen och summera över 40 år av musikalisk glädje och fest runt om i hela landet. Vi ser fram emot att få möta vår publik igen, säger Ulf Dageby
Biljetterna till extrakonserterna är släppta via www.nojet.se
Filmen ”Vi är barn av vår tid” om Nationalteatern av Pontus Hjortén fick premiär på SVT den 5 mars 2021 och sänds nu igen på SVT Play (Se länk nedan). En tittarsuccé som hyllas av både fans och media.

Många älskar och har vuxit upp med Nationalteaterns musik – musik som följt med och påverkat människor, och skapat bilder och historier som lever ett eget liv. ”Vi är barn av vår tid” utforskar var låtarna och berättelserna egentligen kommer ifrån, vilka de handlar om, och vad det är som gör att de likt verkliga klassiker vandrar från generation till generation.
1978 bildades Nationalteaterns Rockorkester, samma år som albumet ”Barn av vår tid” släpptes. Efter utsålda turneér 2018 var succéorkestern ganska nöjd med turnerandet och bandet drog sig så smått tillbaka. Men efter år av massiv efterfrågan från fansen har man nu väckt turnétarmen hos Ulf Dageby och Håkan Nyberg m.fl. och nu står rockorkestern redo för en sista turné ”Sista chansen” våren 2022.

Medverkande:
Sång och gitarr – Ulf Dageby
Sång – Anders Möller/ Mattias Hellberg
Sång – Matilda Sjöström
Gitarr – Håkan Svensson
Keyboard – Ulf ”Vinyl” Stenberg
Bas – Kalle Gustafsson Jerneholm
Trummor – Håkan Nyberg

Turnèplan:
18 feb  Helsingborgs Konserthus
19 feb  Jönköpings Konserthus
25 feb Västerås Konserthus
26 feb De Geer, Norrköping
04 mar  UKK, Uppsala
05 mar  CCC, Karlstad
11 mar Växjö Konserthus
12 mar Kalmarsalen
18 mar  Halmstad Teater
19 mar Åhaga, Borås
26 mar  Göteborgs Konserthus
27 mar  Göteborgs Konserthus
30 mar  Cirkus, Stockholm
01 apr  Conventum, Örebro
02 apr  Konsert & Kongress, Linköping
07 apr  Tonhallen, Sundsvall
08 apr  Sara Kulturhus, Skellefteå
09 apr  Idun, Umeå
09 apr  Kulturens Hus, Luleå
19 apr  Cirkus, Stockholm
22 apr  KB, Malmö
23 apr  KB, Malmö
 

Nyhetsarkiv

Länkar