Swedish Hitz Goes Metal

Om ABBA hade kommit från Boden…

 

… skulle de kanske ha låtit så här. Artisten bakom Swedish Hitz Goes Metal är i vilket fall en sensationellt talangfull, ung norrlänning; flyhänt gitarrist, suverän sångare (bl a vinnare av karaoke-SM) och dessutom en fena på keyboard, bas och trummor! Men fram till nu helt okänd för alla utanför den innersta kretsen hårdrockare.

 

Christian Liljegren, på Doolittle Group AB har en mängd internationellt framgångsrika plattor i bagaget, fick idén till SWEDISH HITZ GOES METAL efter att förra året ha hört ”den unge norrlänningens” tolkning och arrangemang av en ABBA-låt. Det man sedan tillsammans åstadkommit är ett helt album, en riktig party-platta, med hårdrocksversioner av hits skapade av ABBAROXETTE ochACE OF BASE.

 

Som en försmak till albumet som släpps i mitten av maj kommer nu singeln Money, money, money. Om det är särskilt norrländskt vill vi låta vara osagt, men att det blivit en grym version av en riktig popklassiker är uppenbart.

 

LJUDFIL NEDAN:
Medley: Mamma Mia*, Super Trouper, Lay All Your Love On Me, Money, Money, Money Music & Lyrics by Benny Andersson and Björn Ulvaeus
*Music & Lyrics by Benny Andersson, Björn Ulvaeus and Stig Anderson
Published by Universal/Union Songs AB
Etiketter: musik

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna