Cats på Turné

Cats är baserad på T. S. Eliots ”Cats - de knepiga katternas bok” och återvände i december 2014 till West End för att återförena det ursprungliga teamet bestående av regissören Trevor Nunn, medregissören och koreografen Gillian Lynne, designern John Napier och kompositören Andrew Lloyd Webber. Efter en andra säsong på London Palladium under 2015 och en efterföljande brittisk turné 2016 gör produktionen nu en internationell turné med start i januari 2017.

Cats, en av de längst spelade föreställningarna både i West End och på Broadway, hade världspremiär på New London Theatre 1981 och spelades sedan där under 21 rekordartade år, med totalt ca. 9 000 föreställningar.  Produktionen belönades med både Olivier Award och Evening Standard Award för bästa musikal. Broadwayuppsättningen spelades i 18 år och fick 1983 motta sju stycken Tony Awards, inklusive Bästa Musikal.
Sedan världspremiären har Cats visats i över 30 länder, översatts till 15 språk och setts av över 73 miljoner människor över hela världen.  Både den ursprungliga Londonensemblen och Broadwayensemblens inspelningar blev vinnare av Grammy Awards.  Bland höjdpunkterna i denna klassiska Lloyd Webber-succé finns låten ”Memory” som har spelats in av över 150 artister, alltifrån Barbra Streisand och Johnny Mathis till Liberace och Barry Manilow.

Turnéplan:
21 Sept  Oslo, Spektrum
22 Sept  Oslo, Spektrum
23 Sept  Oslo, Spektrum
24 Sept  Oslo, Spektrum
28 Sept  Göteborg, Scandinavium
29 Sept  Göteborg, Scandinavium
​​​​​​​30 Sept  Göteborg, Scandinavium
​​​​​​​01 Okt     Göteborg, Scandinavium
​​​​​​​05 Okt     Stockholm, Ericsson Globe
​​​​​​​06 Okt     Stockholm, Ericsson Globe
​​​​​​​07 Okt     Stockholm, Ericsson Globe
​​​​​​​08 Okt     Stockholm, Ericsson Globe
​​​​​​​12 Okt     Malmö, Malmö Arena
​​​​​​​13 Okt     Malmö, Malmö Arena
​​​​​​​14 Okt     Malmö, Malmö Arena
​​​​​​​15 Okt     Malmö, Malmö Arena

DOT Music arbetar som lokal rep/ platschef för uppdragsgivare Live Nation.

Etiketter: live nation cats

Nyhetsarkiv

Länkar