Örebro Race Day 2016

Den 9-10 september förvandlas åter centrala Örebro till en motorsportarena. 2014 års succé Örebro Race Day är tillbaka. Och naturligtvis finns Örebros F1-stjärna Marcus Ericsson på plats.

Nytt för i år är att Örebro Race Day utökats till två dagar. Orsaken är att evenemanget lockat så många programpunkter att en dag inte är tillräckligt. Marcus Ericssons uppvisning arrangeras på lördagen, men båda dagarna erbjuder ett fullmatat program. 

- Förutom förhoppningen att kunna visa upp lite äldre fordon, blir det fokus på det senaste inom motorsport, berättar projektledaren Jimmy Führ på Örebrokompaniet.

Att Race Day hålls i just Örebro är knappast en slump. Genom åren har staden fostrat legendarer som Ronnie Peterson och Stig Blomqvist. Stig Blomqvist är i allra högsta grad fortfarande aktiv och vann så sent som förra året Safarirallyt. Jimmy Führ ser möjligheten att hylla rallystjärnan i samband med Race Day.


Örebrokompaniet har även kontakt med Lotus Team Classic, målet är att visa upp några av Ronnie Petersons klassiska svarta Formel 1-bilar från sjuttiotalet. Bolaget var medarrangör redan 2014, men står nu som ensam arrangör. Örebrokompaniets VD Christer Wilén ser arrangemanget som ett av de viktigaste under året.

För biljetter och mer information, se www.orebroraceday.se

DOT Music AB arbetar som produktionsledare för Örebrokompaniet.

Nyhetsarkiv

Länkar