Night Of The Proms på Turné

Classic meets Pop!
Ses av över 600000 varje år i Europa!
Nu för första gången i Sverige

Night of the Proms, Europas största musikevent med mer än 30 shower per år, kommer till Sverige i september 2012.

Föreställningen som är en sång- och danshyllning till musiken genom åren kombinerar klassisk musik och pop. Den ses årligen av mer än 600 000 i Belgien, Holland och Tyskland och sedan förra året även i Danmark.

Night of the Proms skapades 1984 av två belgiska studenter, Jan Van Esbroeck och Jan Vereecke. De hade engelska "Last Night of the Proms" I åtanke. De beslöt att sätta upp "First Night of the Proms". Deras idé var att kombinera klassisk musik och popklassiker. Det skeptikerna inte hade ansett vara möjligt hände den 19 oktober 1985. Jan och Jan välkomnade 13 ,500 musikälskare i Antwerp Sportpaleis. Det som en gång började som en studentliknande aktivitet är nu en permanent händelse för hundratusentals.

Sedan 1985 har över 8 miljoner besökare sett föreställningen och bevittnat flera oförglömliga musikaliska framträdanden med världskända artister;

 

Äntligen till Sverige!

I år introducerar Julius Production AB, i samarbete med CS Event AB, Night of the Proms i Sverige när de besöker Stockholm 27 september, Göteborg 28 september och Malmö 29 september.

Med en blandning av världsartister och den just nu mest populäre artisten och programledaren Måns Zelmerlöw i samarbete med Il Noveceno orchestra och dess dirigent Robert Groslot guidas publiken genom flertalet magiska musiknummer.

Det är vår förhoppning att "Night Of The Proms" skall bli ett årligt återkommande evenemang i Sverige och Skandinavien.

Detta är en möjlighet för den svenska publiken att avnjuta såväl internationella som nationella sångartisters musik i arrangemang för symfoniorkester - Classic meets Pop, säger producenterna Julius Malmström och Cenneth Sangré.

 

DOT Music AB är inblandade som Produktionsledare samt med all reselogistik.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna