2022

Fyra av landets mest omtyckta musikalartister Jessica Andersson, Mariette Hansson, Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis ger i hösten 2022 fyra konserter ihop i en unik föreställning. CROSSROADS tar oss genom rockhistorien men får den ändå att låta som ny, upplev de mest älskade rocklåtarna i en helt ny kostym. På turnén framförs låtar av bland andra Metallica, Queen och The Rolling Stones med komp av Stockholm Concert Orchestra.

Folkkära Jessica Andersson är en mångfacetterad och rutinerad artist som slog igenom med duon Fame under tidigt tjugohundratal. Hon har belönats med såväl Ulla Billquist-stipendiet som Guldmasken för bästa kvinnliga musikalartist. Ända sedan starten 2003 har hon under många somrar varit en återkommande deltagare i Diggilooturnén.

Mariette Hansson känner vi som flerfaldig deltagare i Melodifestivalen (trea 2015 med låten ”Don’t Stop Believing” som är bästa placeringen hittills). Därutöver har hon bland annat turnerat som uppvärmare åt Roxette på deras XXX – The 30th Anniversary Tour. Förra året gjorde Mariette succé i TV4-programmet Stjärnornas stjärna där hon visade sig behärska många olika genrer, som pop, rock, opera och disco. I år deltar Mariette i Melodifestivalen med bidraget ”Shout It Out” som röstades direkt vidare till finalen på Friends den 7 mars.

Bruno Mitsogiannis har samlat på sig en lång rad huvudroller under de senaste åren – Tony i West Side Story, Drew i Rock of Ages, Gabriel i Next to Normal, Galileo i Queen-musikalen We Will Rock you, Johnny i American Idiot och Frankie Valli i Jersey Boys. Bruno är just nu ute på arenaturné med musikalshowen OH, WHAT A NIGHT!

Peter Johansson är ett välkänt namn på den internationella musikalscenen. Han har figurerat i uppsättningar av We Will Rock You, A Chorus Line, Footloose, Rock of Ages och Jesus Christ Superstar samt åkt runt med framgångsrika Queen-föreställningen Champions of Rock. Även Peter är just nu ute på den rikstäckande turnén OH, WHAT A NIGHT! tillsammans med Bruno Mitsogiannis, David Lindgren och Robert Rydberg.

Stockholm Concert Orchestra har sedan den bildades 2005 varit mycket efterfrågad och uppskattad för sina varierade program. Orkesterns bredd och mångsidighet har gett upphov till engagemang och konserter framförda i vitt skilda miljöer, från den traditionella konsertsalen till kyrkor och olika arenor. Stockholm Concert Orchestras höjdpunkter inkluderar bland annat konserter med Andrea Bocelli i Skandinavien, Chess in Concert, Disney Live in Concert Pirates of the Caribbean, 4U: A Symphonic Celebration of Prince, och en mängd konserter med artister som IL DIVO, Rod Stewart, Kalle Moraeus, Alcazar, Marie Bergman, Ann-Louise Hansson, Nina Ramsby, Ola Salo, Loreen och många fler.

Turnéplan:
21 okt  Malmö Arena
22 okt  Scandinavium, Göteborg
28 okt  Saab Arena, Linköping
29 okt  Avicii Arena, Stockholm
 

Läs hela inlägget »

Peter Jöback och Ola Salo har under decennier hyllats för sin musikaliska begåvning. De har båda skördat stora musikaliska framgångar genom åren och anses idag vara två av Sveriges främsta artister. De har tidigare endast gjort ett gemensamt framträdande i Melodifestivalens andra chansen 2015, ett oerhört uppskattat och hyllat artistnummer. Nu ska de för första gången uppträda tillsammans i en stor produktion. Peter Jöback gör rollen som Jesus och Ola Salo, som tidigare spelat rollen som Jesus i flera uppsättningar av Jesus Christ Superstar iklär sig denna gång rollen som Judas.

Uppsättningen av Jesus Christ Superstar blir därför en unik musikalisk sammansättning där två av landets främsta artister, tillsammans med stor ensemble, möts i en föreställning som är specialanpassad för de stora arenorna. En uppsättning som saknar tidigare jämförelser.

Jesus Christ Superstar skrevs 1970 som en rockopera av Tim Rice och Andrew Lloyd Webber.

Genom åren har Jesus Christ Superstar framgångsrikt spelats runt om i världen i såväl opera- som musikalformat. För regi och iscensättning står den erkända regissören Fredrik ”Benke” Rydman.
Jesus Christ Superstar presenteras av United Stage och Live Nation i samarbete med The Really Useful Group Limited.

Turnéplan:
12 maj Avicii Arena, Stockholm
13 maj Avicii Arena, Stockholm
14 maj Avicii Arena, Stockholm
15 maj Avicii Arena, Stockholm
20 maj  Vida Arena, Växjö
21 maj  Vida Arena, Växjö
​​​​​​​22 maj  Vida Arena, Växjö
26 maj  Malmö Arena
​​​​​​​27 maj  Malmö Arena
​​​​​​​28 maj  Malmö Arena
​​​​​​​29 maj  Malmö Arena
03 jun Löfbergs Arena Karlstad
​​​​​​​04 jun Löfbergs Arena Karlstad
​​​​​​​05 jun Löfbergs Arena Karlstad
07 jun  Göransson Arena, Sandviken
08 jun  Göransson Arena, Sandviken
10 jun  Saab Arena, Linköping
11 jun  Saab Arena, Linköping
16 jun  Scandinavium, Göteborg
17 jun  Scandinavium, Göteborg
18 jun  Scandinavium, Göteborg
21 jun  Helsinki Icehall, Helsingfors
22 jun  Helsinki Icehall, Helsingfors
 

Läs hela inlägget »

Våren 2022 ger sig Nationalteaterns Rockorkester ut på en landsomfattande och sista konserthusturné. Senast det begav sig var våren 2018 och blev en bejublad dundersuccé med ”lapp på luckan” runt om i hela landet!

Nationalteaterns Rockorkester drar storpublik när de våren 2022 beger sig ut på en landsomfattande och sista konserthusturné i totalt 19 orter med 21 konserter bokade! Senast det begav sig blev det en bejublad turné med ”lapp på luckan”. Idag släpper man upp extrakonserter i Göteborg och Malmö på grund av att trycket efter vårens ”Sista chansen” biljetter 2022 är extra stort! (Se hela turnéplanen och extrakonserter nedan)

Det blir en sista chans att höra dessa låtar igen, ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar”, ”Hanna från Arlöv”, Barn av vår tid”, ”Jack the ripper”. Dessa är djupt förankrade i den svenska folksjälen.
-En unik chans för oss att samlas igen och summera över 40 år av musikalisk glädje och fest runt om i hela landet. Vi ser fram emot att få möta vår publik igen, säger Ulf Dageby
Biljetterna till extrakonserterna är släppta via www.nojet.se
Filmen ”Vi är barn av vår tid” om Nationalteatern av Pontus Hjortén fick premiär på SVT den 5 mars 2021 och sänds nu igen på SVT Play (Se länk nedan). En tittarsuccé som hyllas av både fans och media.

Många älskar och har vuxit upp med Nationalteaterns musik – musik som följt med och påverkat människor, och skapat bilder och historier som lever ett eget liv. ”Vi är barn av vår tid” utforskar var låtarna och berättelserna egentligen kommer ifrån, vilka de handlar om, och vad det är som gör att de likt verkliga klassiker vandrar från generation till generation.
1978 bildades Nationalteaterns Rockorkester, samma år som albumet ”Barn av vår tid” släpptes. Efter utsålda turneér 2018 var succéorkestern ganska nöjd med turnerandet och bandet drog sig så smått tillbaka. Men efter år av massiv efterfrågan från fansen har man nu väckt turnétarmen hos Ulf Dageby och Håkan Nyberg m.fl. och nu står rockorkestern redo för en sista turné ”Sista chansen” våren 2022.

Medverkande:
Sång och gitarr – Ulf Dageby
Sång – Anders Möller/ Mattias Hellberg
Sång – Matilda Sjöström
Gitarr – Håkan Svensson
Keyboard – Ulf ”Vinyl” Stenberg
Bas – Kalle Gustafsson Jerneholm
Trummor – Håkan Nyberg

Turnèplan:
18 feb  Helsingborgs Konserthus
19 feb  Jönköpings Konserthus
25 feb Västerås Konserthus
26 feb De Geer, Norrköping
04 mar  UKK, Uppsala
05 mar  CCC, Karlstad
11 mar Växjö Konserthus
12 mar Kalmarsalen
18 mar  Halmstad Teater
19 mar Åhaga, Borås
26 mar  Göteborgs Konserthus
27 mar  Göteborgs Konserthus
30 mar  Cirkus, Stockholm
01 apr  Conventum, Örebro
02 apr  Konsert & Kongress, Linköping
07 apr  Tonhallen, Sundsvall
08 apr  Sara Kulturhus, Skellefteå
09 apr  Idun, Umeå
09 apr  Kulturens Hus, Luleå
19 apr  Cirkus, Stockholm
22 apr  KB, Malmö
23 apr  KB, Malmö
 

Läs hela inlägget »

Join our Newsletter!