Laleh - Kristallerturnén 2016

Laleh släpper nya singeln ”Bara få va mig själv” och åker på arenaturné med popband och symfoniorkester i höst

Det är lätt att urskilja Laleh från artistskaran. Med sin otämjbara energiska själ levererar hon rakt från hjärtat, vara sig det är på svenska; ”Goliat" eller på engelska "Some die young”, eller debutmegahiten ”Live tomorrow”.

Hösten 2014 släpptes den hyllade dokumentären om Laleh, "Jag är inte beredd att dö än”. Den vittnar om hur brustna konventioner banade väg för en karriär som lyser lika varmt nu som när hon först debuterade för 11 år sedan, varför just mamma var den enda som fick följa med på Grammisgalan, hur hon lyckades bli första kvinnan i svensk historia som vunnit priset som Årets Producent, hur Benny Andersson och ABBA förde Sverige och Laleh samman.
Sedan dess har Laleh nått stora framgångar som låtskrivare och producent i USA samt slutfört sitt eget nya album. Nyligen såg vi henne också debutera i amerikansk tv med singeln ”Welcome to the show” tillsammans med artisten Adam Lambert. 

Nu är det alltså dags för Laleh att komma hem till Sverige för att dela sin resa med den nya singeln "Bara få va mig själv”. Det är den första låten som släpps ifrån hennes nya album Kristaller som släpps senare i september i år. Singeln har premiär på Spotify kl. 00:00 nu på onsdag 6 april och släpps samtidigt till radio, på fredag den 8:e april finns den ute på alla plattformar. 
Knappt någon månad efter att nya albumet släppts kommer Laleh packa väskan igen, denna gång för att tillsammans med sitt popband och sinfoniettan Modern Fantazias under ledning av dirigenten och arrangören Hans Ek åka på en exklusiv men omfattande arenaturné med start i Göteborg. Tillsammans med över 30 musiker på scen kommer de att bjuda på en helt unik genreöverskridande arenakonsert av både nya och klassiska Laleh låtar i helt unika versioner. Biljetterna släpps nu på fredag, den 8 april, i samband med att singeln släpps även på Itunes och övriga digitala plattformar. 

”Många gånger har jag tänkt att nu kommer turen att sina och inga fler låtar kommer att skrivas, men så händer det igen så jag är otroligt tacksam över den här nya skivan. "Bara få va mig själv” speglar tiden vi lever i nu, för vare sig man är på en arbetsplats eller skola så vet jag att vi alla behöver påminnas om att försöka hitta vår egen röst och förstå skillnaden mellan att lära sig av andra och att styras av andra. Jag ser fram emot att släppa album i höst och få åka ut på turné. Ända sedan 2014 när jag spelade på Göteborgskalaset tillsammans med Göteborgsymfonikerna så har jag och Hans Ek pratat om att försöka få till en sån här omfattande turné som denna - och nu äntligen är det dags.”- Laleh

Lost Army Presenterar: 
LALEH - KRISTALLER TURNÈN
28/10 Göteborg, Scandinavium
29/10 Västerås, ABB Arena Syd
05/11 Malmö, Malmö Arena
11/11 Stockholm, Hovet
12/11 Jönköping, Kinnarps Arena
19/11 Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena
25/11 Linköping, Saab Arena
26/11 Sandviken, Göransson Arena
27/11 Karlstad, Löfbergs Arena

Biljetterna släpps nu på fredag den 8 april kl. 09.00, boka biljett eller läs mer på www.laleh.se

DOT Music AB arbetar som PM för uppdragsgivaren Lost Army.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter